A hét első napját 1,1 százalékos mínuszban zárta a BUX index, így 19 057 ponton zárt a mutató. A forgalom átlagos volt, az OTP vezetett 6,9 milliárd forintnyi üzletkötéssel, a Mol azonban már alig közelítette az egymilliárdot, a Richter pedig a 800 milliót.

A vezető részvények többsége gyengüléssel kezdte a hetet, a nap vesztese a Mol lett, mely 2,5 százalékkal 16 230 forintig esett vissza. A gyenge teljesítmény főleg a záráskor tapasztalt lekötésnek volt betudható, néhány perccel a vége előtt még bő száz forinttal álltak magasabban az olajcég részvényei. Továbbra is az eladók uralták az OTP piacát is, a bankrészvények 0,8 százalékkal 4860 forintig estek vissza. Eközben a Magyar Telekom hat forinttal 356 forintig gyengült.

A gyógyszergyártók felemás hangulatban zárták a napot, a Richter a már említett átlag feletti forgalommal 35 850 forintig kapaszkodott fel, ami 0,8 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki értéknél. Az Egis eközben 0,7 százalékkal 20 400 forintig esett vissza.

A forgalom nélküli kispapírok piacán ezúttal a szokásosnál is lanyhább volt az érdeklődés, a nap nyertese néhány kötéssel a Futuraqua lett, mely 7,7 százalékkal drágult, míg a másik oldalon a Biomedical állt 6,15 százalékos visszaesésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!