A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. 2011. november 22-én benyújtotta törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetésére vonatkozó kérelmét. A társaság szeptember végén még azt közölte, hogy október 12-én indulhat a kereskedés a papírjaival a BÉT-en.

A 92 633 000 forintnyi jegyzett tőkével rendelkező vállalat jelenleg a kilenc alapító kisrészvényes tulajdonában van, amelyek közül hét magánszemély, kettő pedig az igazgatósági tagok érdekeltségi körébe tartozó budapesti gazdasági társaság. A cég kisajátítás útján szerzett saját részvényeket visz tőzsdére − tájékoztatta korábban a Napi Gazdaságot Láng Balázs igazgatósági tag.

Az áprilisban részvénytársasággá alakult vállalat a kizárólagos tulajdonába tartozó Olup Aqua Ásványvíztermelő Kft.-n keresztül két törzskönyvezett ásványvízkúttal rendelkezik Fejér megyében, emellett pedig számos más vízbázis kvótáinak vagyonkezelője és vagyonhasznosítója. A cég a közeljövőben két nagyobb beruházással számol: saját tulajdonú zacskózójában már az idén tervezi a termelés beindítását, 1,2 hektáros beépíthető területén pedig a jövő évre ütemezi egy palackozóüzem felépítését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!