A kiskereskedelmi forgalom volumene az első negyedévben jármű- és üzemanyag-eladások nélkül 10,4 százalékkal, ezen belül márciusban 14,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A jármű- és üzemanyag-eladások továbbra is nagymértékben, az első negyedévben 23,1 százalékkal, márciusban 23 százalékkal bővültek. Az összesített forgalom volumene így az első három hónapban 14 százalékkal, márciusban 17,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Július elsejével négyszáz dogozót bocsát el a Magyar Posta. A Posta üzleti tervéből emellett az is kiderül, hogy idén 8 milliárd forintos veszteséggel számolnak. A Vegyépszer százezer forintért megvásárolta az MFB-től annak százszoros szavazati jogot és vétójogot biztosító aranyrészvényét - értesült a Népszabadság. Ezzel a Vegyépszer kikerült az állami ellenőrzés alól. Csillag István leendő gazdasági miniszter a lapnak nyilatkozva elmondta, ki kell vizsgálni az MFB-nél az ügyet. A Vegyépszer egyébként tavaly 5,7 milliárd forintos nyereséggel zárt. Mint kiderült, az MFB a választások második fordulója után már nem hagyott jóvá két, korábban már beharangozott nagy értékű szerződést a Vegyépszer-Betonút konzorciummal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!