Franciaországban májusban 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az EU harmonizált szabványai szerint az áprilisi 0,5 százalékos növekedés után. A 12 havi infláció 2,1-ről 1,5 százalékra mérséklődött. Az előzetes piaci várakozásokat meghaladó mértékben, éves összehasonlításban 8,2 százalékkal nőtt áprilisban a cseh ipari ternmelés - közölte a cseh statisztikai hivatal. A felszámolók úgy döntöttek, hogy a hónap végéig folytathatja működését a fizetésképtelenné vált holland KPNQwest távközlési vállalat, annak ellenére, hogy ügyfelei a tegnapi határidő lejártáig sem fizették be neki az elmaradt díjakat, így nem tudta teljesíteni esedékessé vált kötelezettségeit. A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója, a Hewlett-Packard Co. (HP) közölte, hogy várhatóan leépíti az ázsiai-csendes-óceáni térségben dolgozó alkalmazottai 10 százalékát. A japán Sony Corp. közölte, hogy partnereivel együtt tárgyalásokat folytat a Kirch csoport film és tévévállalata, a KirchMedia GmbH megvásárlásáról. A költségvetési törvény módosításának egyik tételeként az eredeti előirányzathoz képest várhatóan 4,5 milliárd forinttal több maradhat a Munkaerő-piaci Alapnál. Az Ibusz Rt. tavalyikonszolidált mérlegének alőzetes adatai szerint a társaság konszolidált eredménye 105 millió forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!