A részvénypiacon ma többnyire folytatódott a külföldi befektetők hiányával és a nemzetközi trendek hozzávetőleges követésével jellemezhető trend. A mai vesztes a Matáv volt, amely 2 százalékkal 950 forint alá esett. A Richter kissé fölfelé korrigált, hasonlóképpen a napot még 5000 forint alatt nyitó Molhoz. Az OTP nem csinál semmit, a Synergon viszont 11 százalékkal esett nagy forgalom mellett. A gazdasági kabinet mai ülésén minden résztvevő kinyilvánította, hogy teljes egyetértés mutatkozik a Pénzügyminisztérium, a jegybank és a gazdasági tárca között az inflációs célokat és a fiskális politika kiegyensúlyozottságát illetően. Idén december végén a 12 havi inflációs cél 5,5 százalék, ez a jegybanki sáv felső széle. Jövőre az MNB 3,5 százalékot vár. Ma nem jelent meg a parlamenti bizottsági meghallgatáson az ÁPV új kijelölt elnöke és vezérigazgatója. Mészáros Tamás és Kamarás Miklós. Keller László MSZP-s politikus szerint a bizottság összehívása csak a jobb oldal által keltett balhé része. A Vivendi Universal SA vezérigazgatója, Jean-Marie Messier nehéz időszak elé néz. A világ második legnagyobb médiavállalkozásának igazgatósága ugyanis ellenőrző bizottságot választott a 45 éves Messier fölé. Az új testület egyik társelnöke Edgar Bronfman lesz, akinek tulajdonában volt a Vivendi által megvásárolt kanadai Seagram italgyártó vállalkozás és az Universal stúdió. Az euró reggel 15 hónapos csúcsra emelkedett, a dollárral szemben 0,9374-re javult, jelenleg 0,9365 az árfolyam. Az RTL Klub idén az elmúlt hónapok mindegyikében körülbelül 20 százalékkal növelte bevételét a bázishoz képest. 2002 áprilisában 2,4 milliárd forint reklámbevételre tett szert, májusban várhatóan 2,7 milliárd forint lesz a csatornának - mondta Steve Varcoe a csatorna kereskedelmi igazgatója. A televízió májusi közönségaránya pedig a 18-49 éves korosztályban fő műsoridőben meghaladta az 50 százalékot, ami kétszerese az RTL fő kunkorensének a TV2-nek - emelte ki Dirk Gerkens a társaság vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!