Elemzők már az átadás-átvételkor napvilágot látott adatok kapcsán felvetették egy 250-500 millió eurókötvény kibocsátását. A jelek szerint ezt fogadta most meg a kormányzat. Bár a múlt év ősze óta nem volt magyar szuverén kötvénykibocsátás, jelenleg ez kedvező feltételekkel lehetséges. A kamatfelár csupán 40-45 bázispont körül alakul a német államkötvény felett. A helyzetet azonban némileg bonyolítja, hogy a jegybank javaslatára Magyarország jelenleg a lejáró devizaadósságait is forintban újítja meg. Így egy kötvénykibocsátásos megoldás a PM és az MNB közötti összhang hiányának látszatát keltheti A magyar gazdaság bruttó adóssága - tulajdonosi hitelekkel és forintkötvényekkel együtt - áprilisban 100 millió euróval 37,4 milliárd euróra nőtt - a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. Április végén a jegybanki tartalékok 11,2 milliárd euróra nőttek az egy hónappal korábbi 11,04 milliárd euróról. A nettó adósság - a tulajdonosi hitelekkel és a forintkötvényekkel együtt - idén áprilisban 300 millió euróval 12,4 milliárd euróra gyarapodott. A jegybank szerint az államháztartás és az MNB nettó adósságállományának növekedését a forintban denominált adósság emelkedése és a tartalékok csökkenése, míg a magánszektor nettó adósságállományának csökkenését főleg a követelések növekedése okozta. A Nasdaq beindítja a Nasdaq Deutschlandot, közösen a Commerzbankkal és a Dresdner Bankkal - erősítette meg az amerikai tech tőzsde a Reuters tegnapi értesülését. Maga a Nasdaq 50 százalékot szerez majd a németországi leányban, a Commerzbank, illetve online brókercége a comdirect 7,5-7,5 százalékot, a Dresdner 15 százalékot kap, 10-10 százalék pedig a berlini és a brémai tőzsde kezében lesz. Az új tőzsdén 2003 jaunárjában indul a kereskedés. A szlovák jegybank a korona védelmében ma ismét beavatkozott a devizapiacon: Frantisek Szulenyi treasury igazgató megerősítette, hogy a bank 44,700 korona/euró árfolyamon korona vásárlásába fogott. A tegnapival együtt ez egy héten belül a bank immár a harmadik intervenciója

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!