Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
László Csaba pénzügyminiszter a mai nappal kinevezte az APEH elnökévé Király László Györgyöt, az adóhivatal Bács-Kiskun megyei igazgatóságának korábbi vezetőjét. Miután az Eintracht Frankfurt Fußball AG nem biztosította az előszerződésben vállalt feltételeket és garanciákat, a Fotex visszalépett attól, hogy aláírja a német fociklub 49,9 százalékának megvásárlásáról szóló végleges szerződést. Várszegi Gábor egyúttal lemondott az igazgatótanács elnöki megbízatásáról - közölte a Fotex Rt. A Westel után a Pannon GSM-mel is távbeszélő szolgáltatásra vonatkozó összekapcsolási szerződést írt alá a PanTel Rt. Ez azt jelenti, hogy az összekapcsolás műszaki feltételeinek megvalósulását követően a két távközlési vállalat előfizetői közvetlenül elérhetik egymást. Hétfőn megkezdődött a Globex-ügy büntetőtárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Az ügyészség által 65 rendbeli sikkasztással, négyrendbeli hűtlen kezeléssel, tőkebefektetési csalással és magánokirat- hamisítással vádolt egyik ex-cégvezető, Vellai Györgyi elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét. Áprilisban az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal nőttek a termelői árak az eurózónában, főleg a dráguló energia miatt - jelentette az Eurostat. Az energiaszektorban 0,8 százalékkal drágult az élet. Éves összevetésben 0,7 százalékkal csökkent a termelői árindex. Az elemzők a ma publikált adatok ismeretében továbbra is arra számítanak, hogy az Európai Központi Bank az eddigi szinten tartja a kamatokat. Lemondott a Tyco International Ltd. elnöke, a konglomerátum elnöke személyes okokkal indokolta döntését. L. Dennis Kozlowski ellen bűnügyi nyomozás folyik, az ex-cégvezetőt adócsalással gyanúsítják. A Napster Inc., a korábban legnépszerűbb, ám bírósági úton bezárásra kötelezett internetes fájlcserélő szolgáltatás üzemeltetője csődvédelemért folyamodott az amerikai Delaware államban. A Napster egyébként nemrégiben megállapodott a Bertelsmann AG médiabirodalom vezetőivel a cég megmaradt vagyonának eladásáról, a Bertelsmann 8 millió dollárt fizet. Az Intel Corp. a normál szezonális változásokon és a szokásos év végi erősödésen kívül nem látja jelét annak, hogy élénkülne a kereslet a globális technológiai piacon - jelentette ki a cég alelnöke a tajvani Computex 2002 kiállításon. A Lucent Technologies bejelentette, hogy június 1-jével lezárult az optikai berendezésekhez használatos alkatrészeket gyártó Agere Systems Inc. leválasztása - írja a Reuters.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!