Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Még júniusban végbemehet a lengyel Polfa Grodzisk Mazowiecki gyógyszergyár eladása a magyar Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt.-nek - mondta hétfői tájékoztatóján a lengyel kincstárügyi miniszter. A Richter korábbi értesülések szerint 200 millió zlotyt (50 millió dollárt, azaz mintegy 12,7 milliárd forintot) fizet a Polfa 51 százalékáért; az összeg a vételár mellett a jövőbeni befektetéseket is tartalmazza. A Richter PR-vezetője nem tudta megerősíteni a hírt. Az OTP a délután folyamán 1 053 540 darab sajátrészvényt kötött át a BÉT-en, 2 200 forintos árfolyamon, s ezzel egycsapásra megduplázta a börze addigi szerény, mintegy 2,3 milliárd forintos forgalmát. A Flextronics az Xbox gyártásának Kínába telepítése után a tervezettnél jóval kevesebb itteni munkavállalóját bocsátja el, így a korábban várt ezer helyett háromszáz főt küldenek el a cégtől. Új termék gyártása a második félévben kerülhet Magyarországra. A Deutsche Telekom leállította mobilszolgáltatója, a T-Mobile idei tőzsdére vitelét célzó előkészületeit, ugyanis nem számít arra, hogy javul a távközlési papírokat övező részvénypiaci hangulat - értesült a Süddeutsche Zeitung. A lap úgy tudja, hogy a német távközlési cég vezetősége a Deutsche Telekom részvényeinek múlt heti zuhanása után hozta meg döntését. A Merrill Lynch a mobiltelefonok iránti globális keresletre vonatkozóan a korábbinál lanyhább idei és jövő évi növekedést vár, s egyúttal visszavette az iparág legnagyobb gyártója, a Nokia eredményprognózisát is. A Nokia globális piacrészesedése a Merrill szerint az idénre várt 35 százalékról 2004-re 33 százalékra olvadhat. A tavaly a többek közt a csődbe jutott Enronnál lévő kinnlévőségei miatt megtépázott brit Abbey National Plc. profitfigyelmeztetést adott ki. E szerint az idei adózás előtti nyereség a rossz hitelek miatt lényegesen kisebb lehet a 2001. évi 1,94 milliárd fontnál. Elemzők korábban csak mérsékelt csökkenést vártak. A KPMG Consulting Inc. tanácsadó cég bejelentette, hogy 685 millió dollárért megvásárolja a német, svájci és osztrák részlegeket tömörítő KPMG Consulting AG-t. Szintén az iparágat érintő hír, hogy a PricewaterhouseCoopers tanácsadó üzletága Monday néven fog működni a részleg tőzsdére vitelét követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!