Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hende Csaba Honvédelmi miniszter dícsérte a Rába munkatársait hosszú ideje jellemző innovációs képességet, s mint mondta, ha rendelkezésre állnak a megfelelő források, a Magyar Honvédség továbbra is számol a Rába nyújtotta technológiára, amely a világ legjelentősebb hadseregeinek minőségi elvárásait is messzemenően kielégíti.

A honvédelmi tárca többmilliárd forintos katonai jármű megrendelést készül adni a Rábának az idén, s az idei megrendelés a tavalyinál nagyobb értékű lesz, az előkészítése előkészítése pedig folyamatban van - mondta Hende Csaba az MTI szerint.

A miniszter által ma megnyitott Rába Technológiai Centrum 1,6 milliárd forintos beruházással valósult meg. A megnyitón résztvevőknek a központ mintegy kétharmadát nem mutatták meg, mivel ezen a területen folynak a Rába vevőivel közös fejlesztései, amelyek egy részében titoktartási kötelezettség terheli a győri céget.

A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisaként szolgáló centrum elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. Pintér István a Rába elnök-vezérigazgatójának elmondása szerint a futómű üzletág továbbra is három területen kíván intenzív fejlesztéseket végrehajtani, ezek a nagy teljesítményű mezőgazdasági erőgépek, alacsony padlós és hagyományos buszok és a speciális járművekhez gyártott futóművek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!