Erős a kereslet az Alibaba részvényeire - derült ki a befektetői road-show során, amikor a menedzsment a potenciális befektetőkkel találkozott. Ennek hatására a cég azt tervezi, hogy megemeli a kibocsátási ársávot, a korábbi 60-66 dollárról 66-68 dollárra. Arról egyelőre nincs szó, hogy a kibocsátásra kerülő részvénymennyiséget is megemelnék.

Az elsődleges részvénykibocsátás, ami minden idők legnagyobb IPO-ja lehet az Egyesült Államokban, a héten zárul, a papírok a New York-i tőzsdén forognak majd. A megemelt ársávval a részvénykibocsátás értéke megközelítheti a 22 milliárd dollárt.

A vállalat, amely már most is erős növekedési számaival kápráztatja el a befektetőket, agresszív terjeszkedést tervez Európában és az Egyesült Államokban. Jelenleg főként Kínában tevékenykedik, ahol az internetes kiskereskedelmi piac 80 százalékát uralja. Globális szinten az eBay és az Amazon számít a legnagyobb e-kereskedelmi cégnek, és annak ellenére, hogy az Alibaba szinte csak Kínára fókuszál, nem kicsi cég, köszönhetően a kínai piac hatalmas méretének. Aktív felhasználói száma a kétszerese az eBayhez képest és több árut adott el tavaly mint a két versenytársa összesen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!