Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) továbbra is kitart a kitermelés csökkentésére januárban hatályba lépett megállapodás mellett, és még a januári 90 százalékos teljesítési aránynál is magasabbat vár - mondta Mohammad Barkindo, a szervezet főtitkára.

A nagy olajexportáló országok - az OPEC-tagok és OPEC-en kívüli államok - tavaly decemberben állapodtak meg arról, hogy naponta mintegy 1,8 millió hordóval csökkentik a kitermelést 2017 első felében. A kitermelés csökkentésére hatályba lépett megállapodás ellenére a világ számos részén még mindig magas szinten állnak a kőolajkészletek.

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma csütörtökön közli a friss ipari részvényadatokat, azok a számok meghatározzák majd a piaci szereplők további lépéseit - mondta Carsten Fritsch, a Commerzbank frankfurti elemzője.

Délután kettő órakor az északi-tengeri Brent ára 1,54 százalék pluszban, hordónként 56,98 dolláron állt, a WTI nyersolaj ára 1,73 százalékkal 54,71 dollárra emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!