Csökkenő árbevételről és növekvő költségekről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a Synergon. A társaság eredményét ráadásul egyszeri tételek is terhelték, amiknek következtében üzemi vesztesége meghaladta a 415 millió forintot. Igaz, a tételek egy része csak számviteli veszteséget okozott, a cég készpénztermelő képessége megfelelő.

A következő hónapban az eredményre drámai hatással bíró lépéseket tesz a cég - olvasható a beszámolóhoz fűzött elnöki kommentárban. A társaság egyszerűsíti portfolióját, s változóvá tesz jelenleg fix, jelentős költségtételeket. A szeptember első hetére tervezett döntések érinteni fogják a humánerőforrás területét, az állóeszköz állomány méretét és finanszírozását, a személyekhez kapcsolódó járulékos költségeket, és várható egy átfogó finanszírozás átalakítás is. "Az elsődleges és rövid távú cél az eredményekben is jól látható jelentős és nagyrészt fix költségszerkezet megváltozása, ami azonnali, kedvező hatással bír a társaság működő tőkeigényére" - olvasható a gyorsjelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!