A cég IFRS (nemzetközi számviteli szabvány) szerinti konszolidált vezetőségi beszámolója szerint árbevétele 6 százalékkal 1,779 milliárd forintra emelkedett. A társaság adózás előtti profitja 26 százalékos bővülést mutatott, 52,695 millió forintot tett ki. A társaság közleménye szerint jól teljesítettek a vállalatcsoport megújuló alapú erőművei, illetve a villamosenergia-kereskedelemi üzletága is. Utóbbi 24 százalékos növekedés mellett, 141 millió forinttal több bevételt termelt, mint egy évvel korábban.

Az ipari ügyfeleknek nyújtott komplex energetikai szolgáltatásokra és a földgáz, valamint megújuló alapú energiatermelésre fókuszáló Alteo-csoport 2015 első három hónapjában 318 millió forintos EBITDA (kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti) eredmény realizált, ez mindössze 6 százalékkal marad el a referencia-időszak értékétől.

Az EBITDA csökkenését főleg az adminisztratív ráfordítások növekedése okozta, amelynek legfőbb oka, hogy a társaság az év első hónapjaiban kezdte el előkészíteni a Sinergy-tranzakció zárása utáni teendőket. A cég május elején jelentette be, hogy felvásárolta a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.-t.

A közlemény szerint ezzel a vállalat mérete jelentősen megnő és a vezetés várakozásai szerint a csoport eredménytermelő képessége is nagyságrendekkel emelkedhet. Az ügylettel kapcsolatos egyszeri kiadások nélkül az EBITDA 13 százalékkal emelkedett volna - hangsúlyozta Ifj. Chikán Attila, a vállalat vezérigazgatója a közlemény szerint.

"A negyedév számai megmutatják, hogy a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőműveink továbbra is stabil elemei a társaság erőművi portfóliójának, és az időjárási viszonyoktól való bizonyos fokú függőségük ellenére jelentős mértékben járulnak hozzá az Alteo-csoport eredményességéhez." - idézte a közlemény a vezérigazgatót.

A társaság részvényei 2010. október 11-én jelentek meg a Budapesti Értéktőzsdén, jelenleg a T kategóriában forognak, legutóbbi záróáruk 3100 forint volt május 4-én. Az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 3150, a legalacsonyabb 2800 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!