A részvénypiac elmúlt heti - január 4. és január 8. közötti - forgalma 44,292 milliárd forint volt, szemben az előző heti, négynapos kereskedésben elért 10,459 milliárd forinttal.

A tőzsde részvényindexe, a BUX 35,54 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 23 956,19 ponton zárt pénteken.

A végére kifulladt a lendület

Hétfőn negatív volt a nemzetközi hangulat, de ez csak mérsékelten hatott a BUX-indexre, az árfolyamcsökkenés Budapesten enyhébb volt.

Kedden is felülteljesített a BÉT a nyugat-európai tőzsdékhez képest. A forgalom felét az OTP adta, de a Richter részvényei is jól forogtak, jelentősen emelkedett az árfolyamuk.

A magyar börze szerdán - az előző napokhoz hasonlóan - felülteljesített a nyugat-európai tőzsdékhez képest.

Csütörtökön a BUX nem tudta megismételni az előző napok jó teljesítményét, az index csaknem 1,7 százalékot esett a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban.

Pénteken a BUX pozitív eredménye elsősorban a Richter-papírok több mint 3 százalékos és az OTP-részvények mintegy 2 százalékos emelkedésének köszönhető.

Az OTP 5897 forinton zárta a hetet, ez 103 forinttal, 1,72 százalékkal alacsonyabb az előző heti záró áránál.

A Mol az előző heti záráshoz képest 2,14 százalékkal gyengült, 13 950 forintot ért pénteken záráskor.

A Magyar Telekom 0,25 százalékos gyengülést szenvedett el, és 405 forintra csökkent az árfolyama.

A Richter-részvények értéke 4,38 százalékkal 5739 forintra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!