A keddi kereskedést 19 131 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,4 százalékkal volt magasabb a hétfői értéknél. A forgalom megfelelt az átlagosnak, talán csak a Richter egymilliárd forintnyi üzletkötését érdemes kiemelni, mint átlag feletti értéket.

A vezető részvények felemás napot zártak, az OTP ugyan jól kezdett, de a végére 0,8 százalékkal 4821 forintig esett vissza. A bankpapírok az elmúlt napok hangulatromlásának vesztesei voltak, és a jelek szerint továbbra sincs erejük a visszapattanáshoz. A Mol 2,1 százalékos drágulással a nap nyertese lett, így 16 565 forinton fejezte be a kereskedést, míg a Magyar Telekom egy forinttal 355 forintig csorgott le.

A gyógyszergyártók közül a Richter a már említett átleg feletti forgalom mellett fél százalékot veszített értékéből, így 35 665 forinton zárt, míg az Egis jóval alacsonyabb érdeklődés mellett 1,4 százalékkal erősödött, így 20 685 forintot adtak érte.
Napi limittel, 15 százalékkal ugrottak meg a Danubius Hotels papírjai arra a hírre, hogy elhunyt a társaság elnöke, a befektetők most arra spekulálnak, hogy esetleg kötelező vételi ajánlatot kell tenni az örökösöknek a jelenleginél lényegesen magasabb árfolyamon. Azonban ezzel sem a Danubius lett a nap nyertese, hiszen az Őrmester 20 százalékkal 636 forintig ugrott fel. Jól szerepelt az utóbbi napokban sokat bukó Pannon-Flax és az Est Média is, míg a nagy vesztesek között a Kreditjogot és a Biomedicalt érdemes kiemelni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!