Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CIG és a Gránit Bank célul tűzték ki a kölcsönös előnyökön alapuló üzleti együttműködést, tevékenységük összehangolását a lehetséges szinergiák kihasználása érdekében. Mindkét fél számára alapvetően fontos az eredményes működés, a részvényesi érték növelése, amit úgy kívánnak elérni, hogy egyben hozzájáruljanak a magyar gazdaság bővüléséhez, a gazdasági szereplők és a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlődéséhez - áll a CIG által kiadott közleményben.


A két társaság széleskörű pénzügyi együttműködés kialakítására törekszik egymással, amely részeként határozott céljuk a közös termékfejlesztés, azon belül olyan innovatív termékek és szolgáltatások kialakítása, amelyek mindkét fél piaci részesedését jelentősen bővíthetik, pénzügyi erejét - végső soron eredményességét - határozottan növelhetik.

A szándéknyilatkozat kitér arra is, hogy egymás iránti bizalmuk és a hosszú távú együttműködés iránti elkötelezettségük jeleként a két társaság részesedést szerez egymásban. A kisebbségi részesedés mértékéről, annak megszerzési módjáról és feltételeiről a felek a stratégiai megállapodásban kívánnak rendelkezni.


A CIG és a Gránit Bank április 27-én üzleti együttműködési megállapodást írtak alá egymással, amelynek keretében a Brokernet által forgalmazott, és a Gránit Bankkal közösen továbbfejlesztett "Signum Befektetési Egységhez Kötött Életbiztosítás" és a hozzá kapcsolódó, a kkv ügyfélkör által kizárólag a Gránit Banktól igényelhető "Signum Forgóeszköz" hiteltermék közös értékesítését kezdték meg. A felek szándéka, hogy a stratégiai együttműködés során további hasonló innovatív termékfejlesztéseket valósítsanak meg.


Tekintettel a magyar pénzügyi közvetítőrendszerben rejlő üzleti lehetőségekre a társaságok olyan pénzügyi szolgáltatási piacra való belépés megfontolására is nyitottak, amelyen jelenleg egyik fél sincs jelen.
A részletes stratégiai megállapodást a szándéknyilatkozat aláírásától számított 30 napon belül kívánja kidolgozni és aláírni a CIG és a Gránit Bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!