Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint a hivatalos értékbecslői vagyonértékelés alapján a megállapodás 660 millió forintnyi vagyoncsökkenést okoz a KEG Nyrt.-nek, viszont ugyanilyen mértékben csökkennek a külső adósságok a forrásoldalon.

Cserébe a KEG Nyrt. ingatlanát terhelő 1,02 milliárd forint keretbiztosítéki jelzálog kerül törlésre, így rövid távon megszabadul a végrehajtás és a felszámolás lehetséges következményeitől, stabilizálhatja a gazdálkodását - olvasható a közleményben.

A visszabérléssel a társaság folyamatosan, kiszámítható terhekkel tud gazdálkodni hosszú távon, amennyiben pedig később az nyrt. anyagi forrásai megengedik, visszavásárlás is lehetséges.

A 2000-ben alapított KEG Nyrt. fő profilja a cseppfolyós propán-bután gáz (angol rövidítéssel: LPG) forgalmazása, 2001-ben kezdte meg a palackos PB-gáz forgalmazását, azóta palackos viszonteladói hálózatának lefedettsége országos méretűre növekedett. A dunaalmási székhelyű cég a palackos és tartályos üzletág mellett autógáz-értékesítéssel is foglalkozik.

A KEG által közzétett, nem konszolidált, nem auditált éves beszámoló szerint a vállalat nettó árbevétele 30 százalékkal 1,038 milliárd forintra csökkent a tavaly szeptember 30-ig tartó üzleti évben. Mérleg szerinti eredménye pedig 58 százalékot javult, veszteségét az egy évvel korábbi 204,6 millió forintról 86,67 millió forintra csökkentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!