Vásárlókat keres index-üzletágára a Dow Jones - adta hírül a szintén a cégcsoporthoz tartozó lévő Wall Street Journal. A világszerte több mint 100 ezer részvény-, áru-, és ingatlanpiaci mutatót kalkuláló üzletág értékesítésének lehetőségeit a Goldman Sachs vizsgálja, ő segédkezik majd a fő tulajdonosnak, a Rupert Murdoch ausztrál milliárdos tulajdonában lévő News Corp.-nak az eladásnál. A potenciális vásárlók között elsősorban a legnagyobb konkurens, a korábban a Morgan Stanleyhez tartozó MSCI Inc.-t emlegetik, de felmerült a Bloomberg és a Thomson Reuters neve is.

Szakértők szerint az index üzletág a válságban is viszonylag jól teljesíthetett, stabil bevétel-termelő képességgel rendelkezhet. Adatok ugyan erről nem állnak rendelkezésre, de a társaság legutolsó nyilvános, 2007 harmadik negyedévéről készült gyorsjelentésében 101 millió dolláros forgalomról számolt be. A konkurens MSCI árazását figyelembe véve az üzletág mintegy 700 millió dollárt érhet. (A Dow Jones tulajdonosa News Corp. 2,8 milliárd dollárt volt kénytelen leírni tavalyi eredményéből a cégcsoport értékvesztése miatt, minden bizonnyal ez is közrejátszik a tervezett értékesítésben).

Ha új tulajdonoshoz kerül a társaság, a világ egyik legismertebb tőzsdemutatójának, az 1896 óta számított Dow Jones ipari átlagnak vélhetőleg akkor sem változik meg a neve, hisz ezzel a brand egyik legfőbb értéke veszne el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!