Az Opimus Nyrt. (egykori Phylaxia) bejelentette, hogy legnagyobb tulajdonosa, a Himandu Enterprises Kft. tegnap a tőzsdén keresztül eladott 18 millió részvényt, így tulajdonrésze 1,74 százalékra csökkent. A Himandu tulajdonosa a Céginfo.hu tanúsága szerint két magánszemély, akik több szálon is kapcsolódnak a BudaCash-csoport érdekeltségébe tartozó Wamsler SE-hez, illetve a DRB Bankhoz. A több önkötésben megvalósult üzlet átlagárfolyama 30 forint volt, az üzlet után az Opimus-részvények 180 napos átlagárfolyama 34 forintról 32 forint alá csökkent.

Az Opimus április, 224 millió darabos tőkeemelését még nem jegyezték be, így a cég csak 91 millió szavazásra jogosító részvénnyel rendelkezik, eből 21,35 százalékos volt a Himandu részesedése. A vevők egyenként minden bizonnyal 5 százaléknál kisebb részt vettek, mivel más bejelentés nem történt.

A tranzakció után az Opimus Nyrt.-nek nincs 10 százalékot elérő tulajdonosa.

Adatokért, nagyobb méretért kattintson az ábrára!

(Vastag nyíl = tulajdonos, vékony nyíl = cégjegyzékre jogosult, zöld nyíl = jogelőd)

Forrás: Céginfo.hu

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!