Elég volt a pánikból, érik a nagy fordulat

A Deutsche Bank vezető elemzője szerint a részvénypiac túlreagálja az eseményeket, s a következő mozgás felfelé jön. Méghozzá 5 százalékkal.
Napi.hu, 2016. január 20. szerda, 14:41

Bár a csökkenő olajárak valóban komolyan csökkenthetik egyes szektorok nyereségességét idén, azonban a most látott piaci áresések túlságosan is nagyok, s a következő mozgás a részvényekben egy 5 százalékos emelkedés lehet - írta David Bianco, a Deutsche Bank vezető amerikai részvénystratégája friss elemzésében a Bloomberg tudósítása szerint.

A mostani korrekció méltatlanul büntetett egyes szektorokat, s most ezt kell kihasználni - véli a szakember. Szerinte a mostani piaci korrekciónak teljesen érthető okai vannak, azt az egyes szektorokra koncentrálódó profitvisszaesés okozza, azonban olyan szektorokat is elért, ahol nem csökken a nyereségesség, ahol a cégek az alacsony nyersanyagárakból még profitálnak is. Bianco úgy véli, 35 dolláros olajárfolyamnál az energetikai szektor már nem képes nyereséget termelni, a csökkentette a nyersanyagcége, az ipari beruházási javakat előállító cégek eredményére vonatkozó várakozásait.

Eközben viszont emelte a légitársaságok, az autóipari cégek, a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek, a gyógyszeripari társaságok és a technológiai vállalatok nyereségére adott előrejelzését. E két utóbbi szektorban az árazás szerinte olyan alacsonyra esett, amire hosszú évek óta nem volt példa.

Az S&P 500-as indexre adott év végi előrejelzését azért lefelé módosította, a korábbi 2250 pont helyett már csak 2200 pontos indexértéket vár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .