Elég volt a pánikból, érik a nagy fordulat

A Deutsche Bank vezető elemzője szerint a részvénypiac túlreagálja az eseményeket, s a következő mozgás felfelé jön. Méghozzá 5 százalékkal.
Napi.hu, 2016. január 20. szerda, 14:41

Bár a csökkenő olajárak valóban komolyan csökkenthetik egyes szektorok nyereségességét idén, azonban a most látott piaci áresések túlságosan is nagyok, s a következő mozgás a részvényekben egy 5 százalékos emelkedés lehet - írta David Bianco, a Deutsche Bank vezető amerikai részvénystratégája friss elemzésében a Bloomberg tudósítása szerint.

A mostani korrekció méltatlanul büntetett egyes szektorokat, s most ezt kell kihasználni - véli a szakember. Szerinte a mostani piaci korrekciónak teljesen érthető okai vannak, azt az egyes szektorokra koncentrálódó profitvisszaesés okozza, azonban olyan szektorokat is elért, ahol nem csökken a nyereségesség, ahol a cégek az alacsony nyersanyagárakból még profitálnak is. Bianco úgy véli, 35 dolláros olajárfolyamnál az energetikai szektor már nem képes nyereséget termelni, a csökkentette a nyersanyagcége, az ipari beruházási javakat előállító cégek eredményére vonatkozó várakozásait.

Eközben viszont emelte a légitársaságok, az autóipari cégek, a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek, a gyógyszeripari társaságok és a technológiai vállalatok nyereségére adott előrejelzését. E két utóbbi szektorban az árazás szerinte olyan alacsonyra esett, amire hosszú évek óta nem volt példa.

Az S&P 500-as indexre adott év végi előrejelzését azért lefelé módosította, a korábbi 2250 pont helyett már csak 2200 pontos indexértéket vár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .