Sir Bernard Schreier rövid betegség után, 2013. június 1-jén, szombaton elhunyt - közölte a Danubius a BÉT honlapján. Sir Bernard 1996-tól volt a Danubius Hotels Nyrt. elnöke, és felügyelte a csoport magyarországi, majd a későbbiekben más közép-európai országokba történő terjeszkedését, melynek következtében a csoportot Európa vezető gyógyszálloda tulajdonosává és üzemeltetőjévé tette.

Sir Bernard szintén elnöke volt a CP Holdings Limitednek, a Danubius többségi tulajdonosának. A CP és a Schreier család részéről továbbra is elkötelezettséget tanúsít a Danubius iránt Sir Bernard lánya, Iris Gibbor, unokája Alexei Schreier, valami nt Robert Levy, akik mind tagjai úgy a CP mint a Danubius igazgatóságának - áll a bejelentésben.

Sir Bernard Schreier 1996 óta volt a Danubius igazgatóságának elnöke. Ausztriában született, képzettsége gépészmérnök. Munkásságát több ország uralkodója, vezetője rendkívül nagyra értékelte. 2000-ben Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

A CP Holdingson, annak leányvállalatain és saját részvénytulajdonán keresztül 80,33 százalálékos befolyással rendelkezett a Danubius Hotels Nyrt-ben.

A hír bejelentésekor a szállodarészvények árfolyama a szoksásos alacsony forgalom mellett nagyot emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén, amely két okkal is magyarázható. Az egyik magyarázat szerint a piac úgy gondolhatja, hogy ezután változás következhet be a jelentős ingatlnavagyonnal bíró szállodaipari társaság eddig rendkívül konzervatív üzletpolitkájában. A másik magyarázat szerint az elnök elhunytával megváltozhatnak a tulajdonosi, befolyási viszonyok a cégnél, s ez kötelező, vagy nyilvános ajánlattétellel is járhatna a Danubius Hotels részvényekre, amelyek jelenlegi, valamivel 4000 forint feletti árfolyama jelentősen elmarad a cég 6000 forint feletti egy részvényre jutó sajáttőke értékétől, amely egy ajánlat során irányadó lehetne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!