Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Komoly érdeklődés mutatkozik a magyar dollárkötvényekre azok után, hogy kedd reggel megnyitották az ajánlati könyveket - mondta a Napi Gazdaság kérdésére Anton Hauser. Az Erste Sparinvest alapkezelője szerint Magyarország továbbra is abból profitál, hogy nagy az érdeklődés a feltörekvő piaci kötvények iránt, a mostani kibocsátással és a Prémium Euró Magyar Államkötvényekkel (PEMÁK) biztosítható az ország idei 4-5 milliárd eurós devizaszükséglete.

Mint arról délelőtt beszámoltunk, az ötéves dollárkötvényekre a hasonló futamidejű amerikai papírok felett 345 bázispontos felárat fizetne Magyarország, míg a tízéves papírokra 355 bázispont lehet a felár. Hauser szerint jelenleg az ötéves kötvények esetében látszik komolyabb érdeklődés a piacon, de ez még változhat a nap második felében. A szakember azt gondolja, hogy már ma lezárhatják a kibocsátást, hiszen a magyar befektető roadshow múlt keddi lezárása óta mindenki készült a kibocsátásra.

Most úgy látjuk, hogy nagy kibocsátás lehet a mai, 3-4 milliárd dollár értékben adhat el kötvényeket Magyarország - mondta Hauser. Korábban a piaci szakemberek 2-3 milliárd dolláros kibocsátásra számítottak. Az Erste Sparinvest alapkezelője szerint idén elképzelhető még egy magyar devizakötvény euróban vagy más devizában, például svájci frankban, azonban előtte vélhetően kivár majd az ÁKK, hátha esetleg még kedvezőbbre fordul a nemzetközi hangulat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!