Az ÁKK összességében 47 milliárd forintban hirdetett meg 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, az érdeklődés nagy volt, hiszen 180,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be és a legutolsó hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest jelentősen, 9-82 bázisponttal estek a hozamok.

A három éves papírokból 20 milliárdnyit hirdettek meg, 95,1 milliárdnyi ajánlat érkezett rá, amiből végül 30 milliárdnyit fogadtak el, átlagosan 5,57 százalékos hozammal, ami két bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci benchmarknál.

Az ötéves államkötvényekből 15 milliárdnyi került kalapács alá, 48 milliárdnyi ajánlat érkezett rá, ebből pedig 22,5 milliárdnyit fogadott be az ÁKK. Az átlagos hozam 5,75 százalék volt, hét bázisponttal kisebb, mint a szerdai másodpiaci benchmark.

A tízéves állampapírokat hirdette meg a legkisebb értékben az ÁKK (összesen 12 milliárd forint), az érdeklődés itt is nagy volt, hiszen 37,4 milliárdnyi ajánlat érkezett be. Az átlagos hozam kereken 6 százalék volt, ami 12 bázisponttal maradt el a tegnapi másodpiaci értéktől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!