A SABMiller igazgatósága szerdán közleményben utasította vissza legnagyobb versenytársuk, az Anhauser-Busch InBev immár harmadik vételi ajánlatát is, mondván, az jelentősen alulértékeli a céget.

A világ legnagyobb sörgyártó cégének vezetése már korábban megkereste egy részvényenként 38, majd megemelve 40 fontos ajánlattal a második legnagyobbnak számító SABMiller menedzsmentjét. Akkor elutasítással találkozott, ezután emelték meg az árat 42,15 forintra. Ugyanakkor az ajánlat része az is, hogy a részvényesek egy része választhat részben készpénzes megoldást és részvénycserét együttesen, ezzel a SABMiller két legnagyobb részvényesének igényeit szolgálnák ki.

Az Altria és a Santo Domingo család is úgy tűnik, hogy adózási és egyéb okok miatt a részvénycserés megoldást támogatná. Az Altria korábbi közlése szerint ők jónak tartják az AB InBev ajánlatát.

A vételi ajánlatot megtenni szándékozó AB InBevnek elvileg október 14-oig van ideje hivatalosan is ajánlatot tenni a Marketwatch tudósítása szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!