Az Appeninn Nyrt. közgyűlésén a részvényesek elfogadták a társaság 2016. évi beszámolóját, mely szerint a vállalat tavaly 4,6 millió euró (IFRS szerinti) bruttó bevétel mellett több mint duplájára (+120 százalék) növelte adózott nyereségét, amely így 2,6 millió euró volt.

Ennek köszönhetően - az Appeninn IT-jének egy évvel ezelőtt megfogalmazott osztalékfizetési szándékának megfelelően - a részvényesek a társaság működése során először osztalék fizetéséről döntöttek, melynek mértéke részvényenként 7 forint (ez a részvények csütörtöki záróára alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg). Az osztalékfizetés rendjét, részleteit a társaság 10 napon belül teszi közzé.

A társaság célja, hogy folytassa az ingatlanportfolió tavalyi évben elkezdett bővítését, melyet részben új részvények kibocsátásával kíván finanszírozni. A részvényesek ehhez kapcsolódóan felhatalmazást adtak a társaságnak tőkeemelésre, mely öt év alatt maximum 5 millió euró összegű lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!