A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,38 pontos emelkedéssel, 22 411,35 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött. A BUX 1,04 százalékos emelkedéssel zárt kedden, a forgalom 7,2 milliárd forint volt.

Pozitív hangulat, közepesen alacsony forgalom várható szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint. Ballai Zoltán elmondta: a "nap fénypontja" az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed este 8-kor kezdődő ülése. Sokféle a kamatvárakozás, van aki szeptemberre, decemberre, vagy jövőre várja a kamatemelést - mondta, hozzátéve: a legvalószínűbb, hogy még idén lesz emelés, ezt árazzák be a határidős kötvények.

A magyar tőzsdén a nap elején nem várható nagyobb elmozdulás, folytatódhat a keddi pozitív hangulat, közepesen alacsony forgalom mellett - mondta a szakember. Délután 1-kor és 4-kor jelennek meg fontosabb amerikai makroadatok. Sorra jelentenek a német DAX-index vállalatai, a Bayer és a Volkswagen egyebek mellett, ami szintén emelkedéshez vezethet az árfolyamokban - fejtette ki.

Trippon Mariann, a CIB Bank Zrt. vezető elemzője szerint a globális piacokon szerda estig nem várhatók nagy elmozdulások, ekkor dönt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az irányadó kamatokról. A Fed nyíltpiaci bizottsága szinte biztosra vehetően nem módosítja irányadó kamatát, így az indoklásból elsősorban azt próbálják meg majd kiolvasni a piaci szereplők, hogy mikorra várható az első kamatemelés - fejtette ki. A döntéshozók eddigi nyilatkozatai alapján a szigorítási ciklus még idén elkezdődik - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!