Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője szerint a pozitív nemzetközi hangulat befolyásolhatja a magyar piacot. A nap fontos eseménye az Európai Központi Bank (EKB) délutáni kamatdöntő ülése, és az azt követő sajtótájékoztató lesz az eszközvásárlási programról. Elmondta, az már tudható, hogy szeretnék kibővíteni a mennyiségi enyhítési programot, ami jövő márciusban jár le, de a részleteket ma délután lehet majd megismerni. Úgy vélte, időben és összegben is ki fogják tolni a programot. Egyúttal kamatdöntő ülés is lesz, itt nem vár elmozdulást az elemző.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is emelkedésre számít a pozitív nemzetközi piaci hangulat miatt. Az OTP-t segítheti, hogy a Raiffeisen megemelte a célárát 7600 forintról 8500 forintra, így felülteljesíthet a papír - emelte ki. Csütörtökön magyar makroadatok közül az inflációs adat befolyásolhatja a kereskedést, elsősorban a forint árfolyamát. A Concorde elemzője is kiemelte az EKB kamatdöntő ülését, az eszközvásárlási programot. A piac arra számít, hogy fél évvel meghosszabbítják a mennyiségi enyhítési programot.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: optimista hangulat uralja a világ tőzsdéit, a mikulás rali kis késéssel, de megérkezett. A magyar részvények közül az OTP-re figyel a piac elsősorban az elemző szerint. A szerdai Reuters-hír szerint a KBC és az OTP ajánlatot tett a United Bulgarian Bank-ra (UBB), amely a National Bank of Greece bolgár leányvállalata. Az UBB-vel az OTP mérlegfőösszege mintegy 10 százalékkal nőne, amelyet a piac pozitívan fogadhat, mivel a bolgár leány az egyik legsikeresebb a csoporton belül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,30 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 30 152,01 ponton zárt szerdán. A Mol 100 forinttal, 0,54 százalékkal, 18 700 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 33 forinttal, 0,41 százalékkal, 8045 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal, 484 forintra csökkent, forgalma 613,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 3 forinttal, 0,05 százalékkal, 5868 forintra emelkedett, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!