A pénteken közölt adatok szerint a piaci tőkeértéke és díjbevétele alapján Európa legnagyobb biztosítójának adózott eredménye éves összevetésben 23 százalékkal, 1,7 milliárd euróra emelkedett a december végével záródott három hónapban. A működési eredmény 9,3 százalékkal, 2,8 milliárd euróra nőtt - írja az MTI.

A cég tavalyi éves profitja 4 százalékkal, 6,9 milliárd euróra emelkedett, a működési eredménye pedig 10,8 milliárd euró volt. Az Allianz az éves eredmény alapján 7,60 euróra növeli a részvényenkénti osztalékot a tavalyi 7,30 euróról.

A német biztosító azt is bejelentette, hogy 12 hónapos részvény-visszavásárlási programot indít 3 millió eurós keretösszeggel. A piac pozitívan reagált a kedvező adatokra, a részvény árfolyama délelőtt 11 órakor 4,15 százalékos pluszban 162,6 euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!