Bár a héten csak négy kereskedési nap volt, az 58,75 milliárd forintos forgalom meghaladta az előző heti öt kereskedési napon elért 47,89 milliárd forintot.

A nagy papírok közül a Mol tudott leginkább erősödni, a papír árfolyama 1,97 százalékkal nőtt, 21 000 forinton zárta a kereskedést, a heti forgalma 14,39 milliárd forintot tett ki - írja az MTI.

A Richter árfolyama 0,21 százalékkal emelkedett, pénteken 6549 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 11,26 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama 0,23 százalékkal csökkent, 8520 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 27,5 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvénye 1,4 százalékkal mérséklődött, a pénteki kereskedést 494 forinton zárta, heti forgalma több mint 4,43 milliárd forintot tett ki.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2039,79 ponton zárt pénteken, 106,47 ponttal, 4,96 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn közepes forgalomban, a nemzetközi hangulatnak megfelelően oldalazott a magyar tőzsde, nem mozdult el jelentősebben a nagy papírok árfolyama. A piac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését várta.

Kedden a Mol volt a legjobban teljesítő magyar részvény, még a nyugat-európai részvénypiacokat is jócskán felülteljesítette.

Csütörtökön jó napot zárt a magyar tőzsde, az indexet elsősorban a csaknem 4 százalékkal erősödő OTP húzta felfelé. A bankszektorban pozitív hangulat uralkodott egész Európában, de az OTP ezen is túltett.

Pénteken a 21 milliárd forintot is meghaladta a forgalom, a vezető részvények többsége oldalazott a nemzetközi hangulatnak megfelelően, az OTP papírja a nap folyamán eladási nyomás alatt állt, a banki papír a csütörtöki jelentős emelkedést korrigálta a pénteki csökkenéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!