A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal 18 130 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 59 forinttal, 0,73 százalékkal 7981 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,02 százalékkal 487 forintra gyengült, forgalma 493,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,02 százalékkal 5840 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: míg az európai piacok pluszban mozogtak kedden, a BÉT-re az irány nélküli kereskedés volt a jellemző, alacsony forgalom mellett. Nem érkeztek piacmozgató hírek a magyar tőzsdére.

A vezető részvények közül kiemelte a Richter mozgását: a papírnál voltak külföldi eladók, ami az elemző szerint az amerikai gyógyszerszektor rossz teljesítményével magyarázható.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1 csatornán kifejtette: unalmas kereskedés zajlott kedden a magyar parketten.

A szerdai kereskedés várható alakulásánál viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy felpöröghetnek az események, ugyanis az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) szerdán tartja ülését, ahol a termelés befagyasztásáról dönthetnek.

Rácz Balázs úgy vélte, ha sikerülne a feleknek megállapodni a kérdésben, akkor az pozitívan hatna a piacokra, ellenkező esetben viszont komolyabb negatív mozgás várható.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!