A Dow és a Nasdaq 1 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést, ám előbbi így is 1 százalékos, utóbbi 1,5 százalékos mínusszal zárta a hét egészét. Az S&P pénteken 0,9 százalékkal került feljebb, egy hét alatt viszont 1,4 százalékkal csökkent az értéke.

Pénteken a legnagyobb növekedést a Janus Capital érte el a tőzsdén, árfolyama több mint 3a százalékkal nőtt arra a hírre, hogy átigazol a céghez a Pimco, a világ egyik legnagyobb alapkezelőjének társalapítója, Bill Gross.

A ma megjelent adatok szerint két és fél éve legnagyobb ütemben nőtt az amerikai gazdaság a második negyedévben, s szeptemberben 14 havi csúcsra került az amerikai fogyasztói bizalom.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!