A Dow Jones indexe 0,45 százalékkal, 21 711,01 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 0,03 százalékkal emelkedett, és 2477,83 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,16 százalékkal lett több, és 6422,75 ponton zárt - írta az MTI.

A kedvező vállalati eredmény-beszámolóknak köszönhetően jó hangulatban folyt a kereskedés, és mindhárom vezető index újabb történelmi csúcsra emelkedett. A Boeingnek 7 éve a legjobb napja volt, a világ legnagyobb repülőgépgyárának papírja 8 százalékkal erősödött, miután második negyedévi nyeresége meghaladta az elemzői várakozásokat és javította idei eredményvárakozását.

Az olaj jegyzése közel nyolc hetes csúcsra emelkedett. A piacot tovább erősítette, hogy a várt emelkedés helyett csökkentek az amerikai készletek, Nigéria hajlandónak mutatkozik csatlakozni a termeléscsökkentési megállapodáshoz és a politikai feszültség és a sztrájkok Venezuela napi 2 millió hordós termelését is veszélyeztetik.

Kora estig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 83 centtel, 48,72 dollárra emelkedett. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 74 centtel, 50,94 dollárra ment föl.

A dollár 0,15 százalékkal erősödött az euróhoz képest, az európai valuta kora este 1,1629 dollár körül forgott.

Az arany ára csökkent. A fém unciáját (31,104 gramm) kora este 1248,16 dolláron jegyezték, 2,50 dollárral alacsonyabban, mint kedd este.

Változatlanul hagyta az irányadó kamatot a Fed

Nem emelte az irányadó kamatot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed - jelentették be a bank monetáris politikai döntéshozó testületének ülése után szerdán. A döntés megfelel a piaci várakozásoknak - írta az MTI.

A bank azt is közölte, hogy "viszonylag gyorsan" megkezdi mérlegfőösszegének csökkentését, de nem bocsátkozott részletekbe. A Fed mérlegfőösszege a pénzügyi válság idején végrehajtott kötvényvásárlások miatt 3 ezer milliárd dollárral 4,5 ezer milliárd dollárra duzzadt.

A Fed gazdaságösztönző céllal közel tíz évig folytatott zérókamat-politika után 2015 decemberében indította el a kamatemelési ciklust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!