Az index értéke stabilan emelkedett, nem sokkal a zárás előtt - a Mol piacán bekövetkező hirtelen megugrásnak köszönhetően - még 28 703 ponton is járt, az elromló nemzetközi hangulat miatt azonban 28 413 pontra csúszott vissza, ami még mindig 0,7 százalékos nyereségnek felelt meg. Az olajcég és az OMV között zajló felvásárlási harccal kapcsolatban megszólalt a PSZÁF, a pénzügyi felügyelet piacbefolyásolás tilalmának megszegése miatt 25 millió forintra bűntette az OMV-t, ami ellen az társaság természetesen tiltakozott. A Mol jegyzése eközben emelkedett, sőt nem sokkal a zárás előtt még 29 000 forintra is felugrott, az utolsó részvények pedig 1,2 százalékos pluszban, 28 500 forinton cseréltek gazdát. Ennél is elégedettebbek lehettek a péntekkel a Richter befektetői, a részvény nagyrészt a Raiffeisen vételi ajánlásának köszönhetően 1,8 százalékkal 37 605 forintra drágult. Az elemző az Egis kapcsán a korábbi vétellel szemben tartás ajánlást fogalmazott meg, a papír 22 990 forinton stagnált. A Magyar Telekom és az OTP ennél kisebb elmozdulást mutatott, előbbi 0,5 százalékkal 980 forintra erősödött, utóbbi 0,2 százalékkal 9555 forintra gyengült. A kisebb papírok közül forgalom tekintetében kiemelkedett a Linamar, a gépgyártó piacán 616 millió forintnyi részvény cserélt gazdát, ezek nagy része a korábbi ajánlati áron, 3003 forinton. Több mint másfél százalékkal erősödött a Danubius, 1,8 százalékkal az FHB, míg a nap nyertese a Phylaxia lett 5,4 százalékos felértékelődéssel. A Pannonplast piacán szünetelt a kereskedés, a cég ugyanis pénteken mutatta be az új stratégiáját: geotermikus energia projekteket valósítanak majd meg 350 millió eurós beruházással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!