A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta, mérsékelt emelkedés volt jellemző, mérsékelt forgalommal. A magyar tőzsde továbbra is erős, közepes forgalom mellett a német indexet követte.

A Richter vártnál jobb jelentése kedvezően hatott a gyógyszerpapír árfolyamára, délelőtt beállt 4600 forintra, s azóta 4600 plusz/mínusz 20 forinton kereskedtek vele. Az OTP viszonylag alacsonyan nyitott, de nap közben erősödni tudott, és kicsivel keddi záróértéke fölött fejezte be a napot. A Mol is jól teljesített.

Az üzletkötő szerint nem volt különleges esemény, a nyugat-európai piacot a délutáni amerikai munkanélküliségi adat mozgatta meg. Utóbbi miatt volt egy kis mínusz délután 4 órára, de zárásra "ki is nőtte" a piac, érdemi elmozdulás nem következett be.

A Mol 245 forinttal, 1,63 százalékkal 15 250 forintra erősödött, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,17 százalékkal 6065 forintra nőtt, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,49 százalékkal 410 forintra emelkedett, forgalma 412 millió forint volt.

A Richter árfolyama 125 forinttal, 2,79 százalékkal 4600 forintra nőtt, forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1623,11 ponton zárt szerdán, ez 14,56 pontos, 0,89 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!