Hétfő délután lendületet vett a forint és erősödött a főbb devizákkal szemben estére. Az euró/forint árfolyama 310,21 és 311,73 forint között mozgott, estére 310,38 forintot ért az európai közös deviza egysége.

A dollárral szemben hajnal óta tartott az erősödés, de nagyobb lendületet a zöldhasúval szemben is délután vette a magyar fizetőeszköz. A dollárt este 285,12 forinton jegyezték.

A svájci frankkal szemben egészen 279,27-ig süllyedt a forint árfolyama, amire egy éve nem volt példa. Az alpesi devizát hétfő este 279,42 forinton jegyezték.

Eközben a dollár gyengült az euróval szemben, a devizapár kurzusa 1,0815 és 1,0913 között mozgott, este 1,0886 dollárnál járt az eurójegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!