Tokióban a Nikkei-225 index 1,13 százalékos, 173,45 pontos emelkedéssel, 15 457 pontra erősödött, heti szinten 1,6 százalékkal nőtt, és péntekre féléves csúcsra jutott. A pénteki erősödésben nagy szerepe volt annak, hogy a gépgyártással foglalkozó Fanuc cég részvényárfolyama 5,33 százalékkal nőtt negyedéves jelentése ismertetése után.

Szöulban a Kospi index 0,36 százalékkal, 7,23 ponttal, 2033 pontra nőtt, heti szinten 0,6 százalékkal erősödött. A külföldi befektetők pénteken nettó részvényvásárlók voltak, ha ez a következő héten így marad, akkor emelkedhetnek a részvényárfolyamok.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,08 százalékos, 4,30 pontos csökkenéssel, 5583 ponton fejezte be a napot, de heti szinten 0,9 százalékkal nőtt. A kereskedési volumen alacsony volt, és bankok részvényárfolyamainak kis erősödése megakadályozta, hogy komolyabb gyengülés legyen.

A tokiói tőzsdezárás után még nyitva tartó kínai piacokon vegyesen változtak a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,52 százalékkal erősödött, a hongkongi 0,05 százalékkal gyengült.

Pénteken a hongkongi tőzsdén kezdetben a magas részvényárak miatt többen részvényeladásba kezdtek, de a jelek szerint kis korrekció után a pénteki kínai zárásra már nagyobb erősödés várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!