Második napja tartott a lassú kiigazítás a kedden elért többheti mélypontokról. A befektetők továbbra is nyugtalanul várják, vajon a kamatemelés közeli vagy távolabbi eshetőségére utal-e az amerikai jegybankrendszer (Fed) szerda este, de a fogadásokon a szerdán megjelent, vegyes voltukban kiegyensúlyozott amerikai lakáspiaci adatok már nem módosítottak. Támogatta viszont a befektetői hangulatot világszerte, hogy a sanghaji tőzsdemutató szerdán már javult állami alapok bevásárlásai nyomán.

Nem voltak túl biztatók a friss euróövezeti számok a német fogyasztói bizalom stagnálásáról, a francia fogyasztói kedv váratlan csökkenéséről és a spanyol kiskereskedelem vártnál nagyobb lassulásáról, ám meglepően jó eredményeket közölt a francia Peugeot-Citroen autógyár, a német Bayer gyógyszergyár, a brit GlaxoSmithKline gyógyszergyár és a Barclays bank. A frankfurti tőzsdét fékezte a Volkswagen gyenge jelentése.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,16 százalékos javulással 6631,00 ponton zárt, 0,99 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött.

Frankfurtban a DAX-30 0,34 százalékos többlettel 11 211,85 ponton végzett, 14,34 százalékkal magasabban, mint a múlt év végén.

Párizsban a CAC-40 0,81 százalékkal 5017,44 pontra erősödött, 17,43 százalékkal meghaladva az év végit.

A zürichi SMI 1,21 százalékot, a madridi IBEX-35 0,27 százalékot nyert, a milánói FTSE MIB-40 0,34 százalékot vesztett. Az athéni tőzsde továbbra is zárva tartott, várva a nyitást engedélyező miniszteri rendeletet.

Varsóban a WIG-20 0,81 százalékkal 2212,02 pontra gyarapodott, a Mol 190,70 zloty maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!