A régiós gyógyszeripari befektetők elsősorban Oroszország miatt izgulhatnak most, azonban az Erste szerint mindezek ellenére több olyan részvény is van, melyek vonzónak tűnnek. A fontosabb régiós gyógyszerpapírok közül vételi ajánlást a szlovén Krka részvényeire fogalmaznak meg, ahol a célárat is közel 20 százalékkal megemelték (88,5 euróra).

A társaság mind a bevétel növekedés, mind az operatív profitabilitás tekintetében megelőzi a Richtert, emellett vonzóbb osztalékhozamot is kínál, és magasabb készpénzállománnyal rendelkezik magyar versenytársánál. További pozitívum, hogy újrakezdték a saját részvény vásárlásokat.

A Richtert az Erste felhalmozásra javasolja, a célár itt is emelkedett, igaz csak minimális mértékben, a korábbi 4355 forintról 4630 forintra. Ez azonban jelentős, közel 20 százalékos felértékelődési potenciált takar a jelenlegi tőzsdei ár alapján. A Richternek az Erste szerint az orosz-ukrán események okozta negatív piaci környezetben védelmet jelenhetnek az originális kutatásokkal kapcsolatban várhatóan érkező új fejlemények. Bár az idei évi teljesítmény várhatóan nyomott lesz, hosszú távon továbbra is kedvező a befektetési sztori, az Esmya terápiás kezelésének kibővítése és a Cariprazine közelgő piaci bevezetése lehetnek a legfontosabb katalizátorok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!