A részvénypiac forgalma mindössze 2,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest: a Mol és az OTP erősödött, míg a Magyar Telekomnak és a Richternek csökkent az árfolyama.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a forgalom nagyon alacsony volt, amiben vélhetően közrejátszott, hogy a londoni piac zárva tartott hétfőn, így elmaradtak a magyar tőzsdén a forgalom tetemes részét adó brit befektetők.

A jórészt eseménytelenül telt kereskedési nap egyetlen említést érdemlő momentumaként a szakértő azt emelte ki, hogy az OTP valamennyit visszakorrigált a pénteki, 3 százalékot meghaladó veszteségéből, ugyanakkor a bankrészvény forgalma is alacsony maradt.

A Mol 0,3 százalékkal 11 940 forintra erősödött, 755,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,8 százalékkal 4099 forintra nőtt, forgalmuk 1,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal 373 forintra csökkent, forgalma 285 millió forint volt. A Richter-papírok 0,4 százalékkal 3925 forintra estek, a részvények forgalma 301,7 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!