A Dow Jones hétfőn 0,7 százalékot veszített értékéből, az S&P500 részvényindex pedig 0,8 százalékkal került lejjebb pénteki záróárfolyamánál. A Nasdaq -0,7 százalékos elmozdulással fejezte be a napot.

A februárt összességében a S&P500 és a Nasdaq zárta lejjebb, előbbi 0,4, utóbbi 1,2 százalékkal. Ezzel a két index már sorozatban három hónapja esést mutat, amire 2011 óta nem volt példa. A Dow Jones 0,3 százalékot tudott erősödni az év második hónapjában - írja a Portfolio.hu.

A Dow komponensei közül egyedül a Caterpillar részvényei teljesítettek kiemelkedően jól (+1,2 százalék), azonban a legtöbb cég papírjai jelentős esést szenvedtek el.

A nap végén az amerikai WTI olaj ára még mindig 33,9 dollárnál járt hordónként, ami 4 százalékos emelkedésnek felel meg. A Brent olajtípus árfolyama 36,7 dollárnál járt, ami 4,1 százalékos napi emelkedést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!