Az érintett bankok a svájci UBS, az amerikai Citigroup és JP Morgan, a brit HSBC és Royal Bank of Scotland (RBS) árfolyamai mind 0,2-0,9 százalékkal csökkentek szerda délelőtt.

Közel egy éves vizsgálat derített fény arra, hogy a bankok devizakereskedői bizalmas információkat osztottak meg egymással, például, hogy milyen megbízásokat teljesítettek saját ügyfeleiknek.

"A büntetések nem olyan magasak más büntetésekhez képest, amit a bankszektorra szabtak ki az utóbbi időben, a piac már hozzászokott ezekhez" - mondta egy alapkezelő szakértője. Hozzátette: "a befektetőket ez azonban nem nyugtatja meg. Növekszik az aggodalom Európában a bankszektorra nehezedő nyomás miatt, valamint azért, hogy beválnak-e az Európai Központi Bank (ECB) gazdaságélénkítő intézkedései".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!