Az FTSE-100 1,2, a DAX 1, a CAC-40 1,1 százalékos veszteségben zárt, a Stoxx Europe 600 indexe szintén 1,1 százalékot esett. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,2, a madridi IBEX-35 1,3 százalékot esett.

Az olaj ára szerdán kezdetben erősödött valamelyest két egymást követő nap gyengülése után. Az európai tőzsdék zárásáig azonban a Brent nyersolaj áremelkedése már szertefoszlott, míg a WTI ára még valamelyest pluszban tartotta magát. A WTI árát a kanadai erdőtüzek olajellátásra jelentett veszélye tartotta szilárdabban.

A Brent nyersolajat az európai piaci záráskor hordónként 44,77 dolláron jegyezték, 0,44 százalékkal a szerdai globális kereskedés kezdetekor tartott árszint alatt. A Brent a múlt héten pénteken érte el idei legmagasabb árát 48,50 dolláron.

A WTI jegyzése a határidős piacon 43,67 dolláron állt, 0,05 százalék napi nyereséggel. Az arany határidős jegyzése 0,65 százalékkal 1283,35 dollárra csökkent.

A tengerentúlon is veszteségben álltak az indexek az európai tőzsdezárást követően. Közép-európai idő szerint este fél 9-kor a Dow és az S&P-500 0,6, a Nasdaq 0,7 százalékkal járt az előző napi záróértéke alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!