Estig figyelemre méltó többletet gyűjtöttek a New York-i részvényindexek, a rallyban a technológiai és biotechnológiai vállalatok, a gyógyszergyártók, a brókercégek, illetve a légitársaságok papírjai jártak az élen, míg a defenzív részvények a vesztes oldalra kerültek. Az elemzők derűlátása ugyanakkor mérséklődött, a Thomson Financial/First Call által megkérdezett szakértők a folyó negyedévre az S&P–500 cégeinek átlagosan 6,6 százalékos nyereségnövekedését várják, szemben a június elején prognosztizált 7,4, illetve az áprilisban jósolt 8,8 százalékkal. Nyugat-Európában a múlt pénteki zuhanást követően még látványosabb volt a visszatérés, bár sokan arra figyelmeztettek, hogy az átmeneti megugrást kedden profitkivét követi. Az érdeklődés középpontjában elsősorban a tech-, telekom- és gyógyszerpapírok álltak, a CAC–40 például az év legnagyobb száguldását felmutatva újra négyezer pont fölé került. Frankfurtban a lelkesedést az sem tudta megtörni, hogy a Deutsche Post részvényeinek árfolyama tovább esett, miután a hírek szerint a brüsszeli bizottság félmilliárd euró állami támogatás visszafizetésére akarja kötelezni a céget, s ezt a vállalat a bélyegárak csökkentésével védené ki. Az euró dollárral szembeni árfolyamát a németországi és a spanyolországi sztrájkok gyengítették, a kurzus 94,5 cent körül mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!