A többlet jelentős része az OTP-nek volt köszönhető: a hétfőn egy brókerhiba folytán átmenetileg megugró bankpapír árfolyama ezúttal 4,0 százalékkal 9159 forintra emelkedett, 13,3 milliárdos forgalom mellett. A jelek szerint a piac egyelőre nem aggódik azon kormányzati tervek miatt, amelyek szerint könnyen lehet, hogy a bankok ezentúl nem írhatják le költségként a potenciális veszteségekre képzett céltartalékot. (A Concorde becslése szerint egy ilyen intézkedés mintegy hárommilliárdos mínuszt jelentene az idén 235 milliárd forintos eredményt tervező OTP-nek.) A Telekom nem sokkal lemaradva 3,1 százalékkal 975 forintra drágult, bár zárás előtt bő fél órával a távközlési papírra 950 forint alatt is született kötés. A piros tartománnyal többször kacérkodó Mol lendülete szerényebbre sikeredett, az olajrészvény végül 0,8 százalékkal 25 490 forintra erősödött. A Richter nem tartott a többiekkel, 0,5 százalékkal 37 200 forintra süllyedt - ez a teljesítmény a 36 850-es napi minimummal összevetve akár jónak is minősíthető. Kisebbik szektortársa, az Egis ezzel szemben 1,1 százalékkal 22 450 forintra drágult, míg a Humet 3,4 százalékkal 123 forintra ugrott. Az FHB és a Fotex szerény, 0,3 százalékos erősödést produkált, így előbbi 2041, utóbbi 953 forinton zárt, miközben az Elmű nagyobb elánnal drágult, 2,3 százalékkal 31 190 forintra. A technológiai szektor vegyes teljesítményt mutatott: a Freesoft forgalom nélkül stagnált, az econet.hu 0,5 százalékkal erősödött, míg a Synergon 0,3 százalékkal süllyedt. A nap nyertese és vesztese a szerény likviditású papírok közül került ki: előbbi címet a 4,5 százalékos ugrást felmutató TvNetWork, az utóbbit pedig az 5,6 százalékkal zuhanó Agrimpex érdemelte ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!