Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A héten a részvénypiac forgalma 43,10 milliárd forint volt, szemben az előző heti 63,88 milliárd forinttal, a vezető részvények gyengültek a héten.

A blue chipek közül legkevésbé, 0,43 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama esett, a pénteki kereskedést 462 forinton zárta, heti forgalma meghaladta a 2,20 milliárd forintot.

A Mol árfolyama 1,07 százalékkal csökkent, 22 090 forinton fejezte be a kereskedést a papír, heti forgalma 10,81 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 1,30 százalékkal gyengült, pénteken a részvény 6991 forinton zárt, heti forgalma több mint 9,42 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama esett a legnagyobb mértékben, 4,35 százalékkal, a hetet 8518 forinton fejezte be, heti forgalma meghaladta a 17,88 milliárd forintot - írja az MTI.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2090,48 ponton zárt pénteken, 17,21 ponttal, 0,83 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn minimális emelkedéssel az európai tőzsdék között is viszonylag jól szerepelt a magyar piac. A főbb papírok a Richter kivételével erősödni tudtak.

Kedden kissé borús hangulat volt a magyar tőzsdén, a BUX csökkent. Az OTP szűk sávban mozgott nap közben, végül mínuszban fejezte be a kereskedést, a Molt a zárás közeledtével egyre inkább adták, a Magyar Telekom szintén esett. A blue chipek közül csak a Richter tudott erősödni, a papír történelmi csúcsa közelében zárt.

Szerdán a BUX alulteljesítő volt a nemzetközi piacokhoz képest. A BÉT-en a Magyar Telekomon kívül minden nagy papír mínuszban zárt. A magyar papírok eladása azzal magyarázható, hogy az elmúlt időszakban túl sokat emelkedett az árfolyamuk.

Csütörtökön a vezető részvények árváltozása nagy eltérést mutatott, az OTP és a Mol erősödött, a Magyar Telekom és a Richter gyengült. Az OTP csütörtökön forgott utoljára osztalékszelvénnyel. A 22 220 forinton záró Mol nap közben 21 500 forintig gyengült, onnan tudott visszakapaszkodni, ami komoly erőt mutat.

Pénteken stagnált a BUX. A beérkezett első negyedévi amerikai GDP adat mozgatta a tőzsdéket: a várt 0,9 százalékkal szemben 1,2 százalékkal bővült az amerikai gazdaság. A vezető részvények közül kiemelkedett a Richter, mert a papír az elmúlt napok csökkenését követően 1 százalék feletti emelkedést tudott felmutatni pénteken. A Mol ára az olajpiac gyengesége miatt mérséklődött. Az OTP árfolyamának esését pedig az okozta, hogy a papír pénteken forgott először osztalékszelvény nélkül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!