Csendes a délelőtti kereskedés, a piac a kora délutáni amerikai munkaerőpiaci adatsorra vár - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője. Délelőtt negyed 11-kor az EUR/USD 1,37-en, az euró 306,60, a svájci frank 250,50, a dollár 223,85 forinton állt.

Ha a vártnál több munkahely jön létre az USA mezőgazdaságon kívüli ágazataiban, akkor a Fed folytathatja a kötvényvásárlási program visszafogását, ami végső soron a forint további erősödésének szabhat korlátot. Könnyen lehet, hogy ennek ellentéte, a vártnál kedvezőtlenebb adat is hasonlóan hat, hiszen mégiscsak egy rossz hírről van szó.

Csajbók szerint jelenleg úgy tűnik, új sáv alakult ki a forint piacán, az euró jegyzése 305-310 között mozoghat úgy, hogy az erős támaszt jelentő alsó szintet is tesztelheti az árfolyam.

A trader úgy látja, a hétvégi választások eredménye semlegesen, legfeljebb kissé negatívan hathat a forint helyzetére. Az első forgatókönyvre akkor van esély, ha kétharmad nélkül nyer a Fidesz, míg az utóbbira akkor, ha újra kétharmaddal győz a jelenlegi kormánypárt - ekkor folytatódhat a kevésbé gazdaságbarát gazdaságpolitika - vagy elveszíti a választásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!