Kedden az MNB Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart, az eredmény délután kettő órakor lesz nyilvános. Elemzői várakozások szerint a magyar jegybank tartja a 2,1 százalékos alapkamatot.

Emellett az Államadósság Kezelő Központ megtartja szokásos állampapír-aukcióját, amelyen 60 milliárd forint értékben bocsát árverésre 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket.

Ezen túl Európában lengyel és bri GDP adtok jelennek meg. További számot tevő makrodat a tengerentúlról érkezik. Közép-európai idő szerint délután kettőkor jelenik meg az S&P Case-Shiller lakóingatlan árindex novemberi adata, ami az elemzők szeirint az októberi 4,5 százalékról 4,4 százalékra csökkenhet novemberben.

Fél háromkor kiadják a decemberi tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományának adatait. Ez a piaci várakozások szerint 0,5 százalékos emelkedést mutathat a novemberi 0,9 százalékos visszaesés után.

Délután 4 órakor új építésű lakóingatlanok eladásairól is jelennek meg friss, decemberi adatok, elemzői várakozások szerint az előző év utolsó hónapjában a novemberi 1,6 százalékos visszaesés után 2,7 százalékos növekedést mutat majd a friss statisztika.

Ugyanebben az időben jelentik meg egy januári fogyasztói bizalmi index is, amely az előző havi 92,6 pont után most 95 pontra emelkedhet a várakozások szerint.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!