Tegnap esete hajszálnyival 998 dollár alatt kereskedtek New Yorkban az arany unciájával, ilyen magasan utoljára fél éve járt a nemesfém jegyzése. Egyes vélemények szerint a rossz időkben menedéknek számító befektetés felértékelődése a közelgő részvénypiaci zuhanást vetíti előre, a fél éve tartó tőzsdei száguldást túlzónak tartó befektetők a részvényekből inkább ebbe a biztonságos megtakarítási formába szállnak át.

Andrej Krjucsenkov, a VTB Capital elemzője szerint viszont pusztán technikai okokból indult meg felfelé a kurzus, miután nyilvánvalóvá válik a drágulás megalapozatlansága, az aranyár majd ismét lefelé veszi az irányt. James Moors is úgy véli, technikai indikátorok indították be a vásárlást, ám ő úgy látja, ugyan ezen okokból a februári csúcspontot, sőt lehet hogy a tavaly felállított árfolyamtetőt is teszteli majd az árfolyam.

A Bloomberg által megkérdezett szakemberek többsége mindenesetre a további drágulásban hisz, többségük szerint a kurzus napokon belül teszteli az ezer dolláros határt. A hírügynökség által megkérdezett 26 elemző és kereskedő közül 20-an a jövő héten is emelkedésre számítanak, mindössze négyen várnak csökkenést, egyvalaki pedig stagnálást jósol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!