Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Waberer's részvények tőzsdei bevezetésük óta felfelé nem tudtak elrugaszkodni az 5100 forintos kibocsátási árfolyamtól, cserébe viszont nem is zuhantak be az alá. Ez utóbbinak ki is derült az oka, a társaság bejelentése szerint ugyanis a bevezetés óta a forgalmazók az Erste Bank Bedfektetési Zrt. közreműködésével stabilizációs ügyletek keretében összesen 117 alkalommal vásároltak vissza a részvényekből.

A stabilizációs üzletek keretében csütörtök délutánig összesen 72 128 darab részvényt vásároltak. A portfolio.hu számításai szerint a tőzsdei forgalom 23 százaléka volt a kibocsátás óta ezeknek a stabilizációs vásárlásoknak köszönhető.

Emlékezetes, hogy a Waberer's részvények csak a kibocsátási ársáv alján találtak gazdára az értékesítés során, s az eredetileg eladni tervezett mennyiség csak egy része ment el. A kibocsátás során és azóta napvilágot látott elemzői anyagok érdekes befektetési lehetőségnek találták a Waberer's részvényeket és az iparági összehasonlításban kifejezetten olcsónak. Saját számításaink ugyanakkor nem találták ennyire olcsónak a cég részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!