A mozgáshoz az átlagot meghaladó, 19,5 milliárd forintos forgalom párosult.

Az emelkedés főszereplője ezúttal is az OTP volt, amely 3,35 százalékkal 3944 forintra javított, ezen a szinten utoljára tavaly szeptemberben járt a bankpapír, amelyben szerepet játszhatott az Orbán-Barosso találkozó előtt az euróval szemben 300 alá erősödő forint.

Jól teljesített az FHB is, a kisebbik bankrészvény jegyzése 2,56 százalékkal 520 forintra emelkedett.

A kurdisztáni kutatásairól beszámoló Mol 0,26 százalékos emelkedése 19 250 forintos záróárat jelentett, igaz, délelőtt járt kétszáz forinttal feljebb is a jegyzés.

A Telekom csak a zárószakasz felrántásának köszönhette, hogy végül beragadt 555 forintos pénteki záróértékén.

A blue chipek közül a Richter bizonyult lemaradónak, amely 0,8 százalékkal 36 700 forintra gyengült.

Szektortársa, az Egis sem úszta meg az esést, a kisebbik gyógyszergyártó 0,3 százalékkal 17 145 forintra gyengült.

Az érdemi forgalmat felmutató részvények közül az E-Star 2,15 százalékkal 4899 forintra drágult. A társaság még pénteken jelentette be, hogy Kassai Ákos vezérigazgató távozása után Soós Csaba veszi át határozatlan időre az operatív vezetést is.

Az alapjáraton igencsak illikvid spekipapír, a Hybridbox ezúttal limittel drágult 37 forintra 25 millió forintos forgalom mellett.

A vesztesek közé iratkozhatott fel viszont a CIG Pannonia, amely csaknem 2 százalékkal 504 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!